Presse/Omtale

PRESSE/OMTALE:

19. Maj 2017 : Pindle Odense – Her spiller historien hovedrollen – side 18

 • “Tøjets fortælling: Netop historierne er noget af det, den 34-årige vintagesamler sætter stor pris på i sit arbejde.Når Lotte Ahlmann handler ind, forsøger hun altid at skaffe så mange informationer om tøjet som muligt.- Historien er vigtig, fordi den er en stor del af tøjets personlighed. Det er jo historien om et levet liv, hver enkelt kjole fortæller, siger hun og understreger: Og hvis jeg kan fortælle butikkens besøgende, at den pågældende kjole i 1960’erne blev brugt af en stewardesse på Amerikabåden, når hun var til selskab i New York, gør det bare kjolen endnu mere speciel.”
 • Se kopi af artikel her. (stort billede)

29. Marts 2017: Frkmejer.dk – Elegante ejerinde af Datid Vintage

 • “Vi lever i en tid i dag, hvor man forsøger at få kroppen til at passe til det tøj, som hænger i butikkerne, men i gamle dage var det tøjet som var tilpasset kroppen. Jeg ønsker at give mine kunder den følelse af glæde og at hjælpe dem til at “springe ud” i deres kvindelighed.” Det var en af tankerne bag at åbne Datid Vintage og indenfor bugner der af kjoler, skjorter og nederdele til enhver smag. For det handler meget om at finde lige dét stykke tøj som passer til ens krop og ikke forsøge at passe ind i et masseproduceret ideal. “Vi har så travlt med at gøre gode og dårlige ting ved vores kroppe, så de passer ind i de satte størrelser som hænger på bøjlerne i alle forretninger.”
 • Se kopi af artikel her. (stort billede)

29. November 2016: Johanne Kohlmetz.dk – Tips til vintageshopping i Odense

 • “Jeg fik alle sagerne for bare 300 kroner og i butikken var der den hyggeligste stemning og bedste service. Og udvalget af helt vidunderlige og langt mere prangende vintage kjoler er ubegribeligt – det er virkelig stedet at shoppe vintage tøj i Odense, hvis du spørger mig. Og så er priserne faktisk en del mere rimelige end hos Kanalje i Vintapper stræde, som nu ellers også har et ganske fint udvalg. Tippet om Datid Vintage skulle altså gives videre, til trods for at det ikke er fast kilosalg i kælderen – men det bliver muligvis en månedlig ting, fortalte ejerens mor mig – så fingers crossed!”
 • Se kopi af artikel her. (stort billede)

10. November 2016: StormsMagasin.dk – Odenses første vintage butik

 • “Odense har fået sin allerførste rigtige vintagebutik. Og en rigtig fin af slagsen endda. Det er altid spændende med nye butikker, så i lørdags da jeg alligevel skulle igennem Odense, så jeg mit snit til at kigge nærmere på den nye butik, Datid Vintage. De gamle skabe gemte på hatte, smykker, handsker og tasker… og der var både kjoler på stativer og vægge. Her er par af mine favoritter – en hvid fra 1950’erne med det smukkeste liv og en lang, sort med blomster fra 1940’erne, som jeg også viste på Instagram.”
 • Se kopi af artikel her. (stort billede)

10. Oktober 2016: Ugeavisen Odense Fyens.dk – Unikke kjoler til unikke kvinder i Klaregade 27

 • “Der produceres i dag så meget nyt tøj og der er et stort udbud. Men jeg føler at alle kvinder fortjener at have et stykke tøj som er ligeså unikt som dem selv. Tøjet skal fortælle dens historie og det skal ikke være modeindustrien der dikterer hvad vi skal gå i. Min interesse for kjoler fik jeg som 5-årig da jeg sad og så filmen “Kispus”. I filmen er der en optagelse hvor Helle Virkner prøver en kjole og danser glad rundt i den, siden har jeg været vild med kjoler fra den tid.”
 • Se kopi af artikel her. (stort billede)
 • Se video om butikken her. (Youtube)

06. Oktober 2016: Bye bye blackbird – Ny vintage butik, Datid Vintage

 • “Lotte har valgt at butikken skal være en hvor man føler at der er tid. Tid til at prøve alle de kjoler man har lyst til og hvis man køber nogle med hjem, så bliver der håndskrevet en kvittering og tøjet bliver pakket smukt ind og puttet i en papirspose. Min veninde og jeg fik os en rigtig god snak, mens kvitteringerne blev skrevet og det gjorde bare at man følte sig endnu mere velkommen! Jeg synes der er en fantastisk atmosfære og stemning. Man bliver budt velkommen, får fine komplimenter og en rigtig god service. Det er bare så rart at man må kigge, røre og prøve alt derinde, til lyden af godt, gammelt dansk musik. Man kommer virkelig i en særlig stemning. Jeg kan simpelthen ikke andet end at anbefale at i tager en tur derind. Jeg er positiv og i dag, da jeg tog derind igen, sammen med min veninde Mette, for at tage billeder, fik jeg samme følelse af at man er velkommen.”
 • Se kopi af artikel her. (stort billede)
Share